BETONLOOKTEGELS.NL

Plavuizen

Plavuizen

Tegels

Kwaliteit
Vloer tegel
PLAVUIZEN
Plavuis is een ander woord voor vloertegel. Vroeger werd een plavuis of een vloertegel een estrik genoemd. Een plavuis is gemaakt van keramiek of kunststof en word gebruikt voor decoratie en het beschermt de vloer en het is een stuk gemakkelijker voor vervoer. Meestal zijn ze in de vorm van een rechthoek en ze worden gelegd in een tegelvloer. De tegels worden in gelijke delen gelegd zodat er symmetrie ontstaat. Mensen vinden symmetrie mooi en zullen dit dus vaker uitkiezen in de winkel. Dit is bevestigd door verschillende onderzoekers.

Er zijn verschillende doelen voor plavuizen(vloertegels). De tegels zijn vaak mooi gekleurd als ze puur voor decoratie zijn. Om een voorbeeld te nemen denk aan de Hollywood Walk of Fame. Daar zijn de tegels mooi gepolijst en zitten er hand- en voetdrukken in van bekende personen in Amerika. Zij doen dit om hun hand of voet in het natte cement te drukken en het een tijdje te laten drogen. Vaak worden de plavuizen ook gebruikt om een vloer makkelijk schoon te houden. Doordat de tegels geglazuurd zijn kunnen ze met gemak worden schoongehouden met wat water en zeep. Dit gaat in tegenstelling tot een tapijten vloer veel gemakkelijker. Om beschadigingen tegen te gaan worden de tegels met een soort laag besmeert. Bij de tegels wordt een coating aangebracht om kauwgom op straat te voorkomen.

Coating is een soort mengsel van verschillende stoffen dat word gesmeerd over producten als bijvoorbeeld hout, metaal, papier en kunststof. Die verschillende stoffen bestaan uit pigment, Oplosmiddel en een soort bindmiddel. Pigment is zowel een kunstmatige als een natuurlijke stof wat de kleur reflecteert. Die natuurlijke stoffen komen voor in dieren en planten. De kunstmatige stoffen worden uit mineralen gehaald. Oplosmiddel zijn stoffen die andere materialen doen oplossen. Oplosmiddelen komen vaker voor dan je denkt, zelfs binnenshuis. verschillende middelen zijn bijvoorbeeld lijm of schoensmeer. Maar denk ook aan geuren die oplossen zoals parfum en en luchtverfrissers op de wc. bindmiddel is een middel om vloeibare stoffen zoals pigment en oplosmiddel wat steviger te maken (te binden).

Vloertegels zijn al eeuwen oud en werden gebruikt door de Romeinen op straten te betegelen. Vroeger werden ze vaak straatstenen genoemd. Deze stenen werden niet gebruikt om de straten te decoreren of om te beschermen. Maar ze werden gebruikt de om de wagens van de paarden over de stenen te laten rijden. Het draaien van de wielen ging makkelijker op een stevige harde ondergrond in plaats van zand. Dit was 1 van de beste ontwikkelingen wat er in dei tijd is gebeurd. De Romeinen legde hele wegen aan en zo weren dorpen en steden aan elkaar vast gemaakt. Nu worden vloertegels met de dag populairder en ze lopen nu ver voorop de tapijten en vinyl. Vooral de keuze in verschillende stijlen, patronen en kleuren doen het goed bij de mensen. Ook zijn ze gemakkelijk neer te leggen. Veel gemakkelijker dan een tapijt of vinyl kleed.

Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het kiezen en aanschaffen van een vloertegel. Denk aller eerst aan de prijs. Wat is het budget en hoeveel heb je er voorover om een goede mooie en duurzame tegel aan te schaffen. De duurzaamheid van de tegel is ook zeer belangrijk. Hoe duurzamer de tegel is hoe voordeliger het is voor de klant. En je kijkt naar de materiaal keuze. Meestal bij vele bedrijven worden de tegels verkocht per vierkante meter. De meeste mensen laten hun hele grond bestraten en dat kan nog wel eens een wat duurdere uitgang hebben en daarom kiezen ze voor keramische tegels. Keramische tegels passen redelijk in het budget en zijn te vinden in allerlei verschillende soorten en maten. Maar voor de mensen die wat duurzamere tegels willen aanschaffen kiezen ze voor een natuursteen. Natuurstenen zijn duurzamer en de kwaliteit is ook hoger dan bij een standaard tegel. Deze tegels gaan veel langer mee. Enige nadeel van de tegels is dat er snel vlekken op komen als ze niet ingespoten worden. Een voordeel van deze tegels zijn ook dat ze waterdicht zijn.</p> <p>Doordat de populariteit van de tegels stijgt, stijgt het aanbod ook en dit zorgt voor een goede omzet bij de bedrijven. Tegels worden verkocht en gelegd door een stratenmaker of een hovenier. Vaak is het zo dat bij de het bedrijf waar de tegels zijn gekocht je de service krijgt dat dit bedrijf ook de tegels legt. Is dit niet zo? Dan kun je altijd naar een winkel gaan voor de service of natuurlijk goedkoop opzoeken op internet. Kijk altijd goed naar de tarieven.