BETONLOOKTEGELS.NL

Badkamertegels

Badkamer
Kwaliteit
Vloer tegel
Algemeen
Een belangrijk aspect in uw woning zijn de tegels. Deze zorgen namelijk voor de sfeerbepaling. Mooie tegels geven een goede eerste indruk van de ruimte. Met de juiste tegels kunnen zelfs de badkamer, woonkamer of andere ruimtes groter lijken. De badkamer krijgt een hele betoverende indruk als er mooie tegels aanwezig zijn met fraaie kleuren en texturen. Tegels zijn er in alle formaten en tinten! Wit, zwart of grijs zijn toch wel de tinten waar de meesten voor kiezen. Het is namelijk een goede basis, maar het is nog mooier om deze met gekleurde tegels samen te voegen. Ook wordt er vaak met houten tegels gecombineerd. Als je een keuze wilt maken uit badkamertegels moet dit echter wel een combinatie vormen met de badkamerstijl. Heb je gekozen voor een landelijke badkamer, dan passen hier landelijke badkamer tegels bij. Met tegels van natuursteen krijg je een echte Oosterse sfeer in je badkamer. Bij moderne badkamertegels zie je vaak dat ze donker zijn van kleur.

Mozaik is een vorm van kunst die gemaakt wordt van kleine en vaak gekleurde steentjes die een groot afbeelding vormen. Je hebt ze ook voor de wand. Er staan ook grote mozaik-kunstwerken in sommige steden. Tegels van mozaik zijn vaak onmisbaar voor in de badkamer, en met name voor de wand. Ook zie je ze op de vloer van een inloopdouche. Mozaik tegels zijn in principe kleine tegeltjes en daarom is het belangrijk dat er voegen aanwezig zijn. Deze voegen zorgen ervoor dat de vloer niet te glad wordt. Door het toevoegen van voegen ziet de vloer er ook sierlijker uit, omdat ze er gelijkmatiger uitzien. Als de juiste verwerkingsvoorschriften worden toegepast krijg je altijd mooie en vlakke tegels.

Een stukje natuursteen is gezaagd uit een mijnschacht. Die stenen zitten er al duizenden jaren. Ook zitten er nog lagen van aarde in. Organisme lieten er hun sporen achter. De kleur wordt bepaalt door de vindplek. Alle natuurstenen zijn dus anders.

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in alle formaten. De meeste formaten die worden verkocht zijn de 30X30, 60X60 en 80X80. Door de trends van deze tijden worden er vaker voor andere formaten gekozen . Ook worden de formaten in een badkamer gecombineerd, zodat er een soort dynamiek ontstaat in je badkamer.

De tegels van een badkamer reinigen is iets wat niemand graag doet. Maar om de voegen schoon te houden is echter wel van belang anders kunnen er namelijk gevaarlijke schimmels ontstaan die zich kunnen verspreiden. Deze schimmels komen heel vaak voor in een badkamer. Schimmels komen vaak voor in plekken waar het vochtig is, dus ook in de badkamer. Schoonmaakazijn met wat water, een schuursponsje en handschoenen is het enige wat je nodig hebt om de badkamertegels schoon te maken. Maar om de voegen schoon te maken kun je een oude tandenborstel gebruiken met wat bleekmiddel of chloor. Schimmels laten vaak sporen achter. Dit is slecht voor je longen, en zeker als je een hete douche neemt. Dit kan ernstige gevolgen hebben.